Menu

Zomerupdate

We doen ons best om de baan het hele jaar zo goed mogelijk te presenteren. Maar eerlijk gezegd is de zomer toch de beste periode om te golfen. De dagen zijn lang, de baan speelt zoals het hoort (fast and firm) en de zon is vaak zichtbaar.

Die zon is prettig maar regen is van tijd tot tijd toch wel belangrijk. De buien van afgelopen week waren teveel voor de bunkers die last van uitspoeling hadden maar voor het gras was het heel plezierig.

De greens die nog lang geleden hebben onder de problemen met de beregening zijn eindelijk aan het herstellen en aan het dichtgroeien. Greenkeepers doen meer dan hun best maar niet alles valt te controleren. Ik sprak met Vincent de Vries, onze oude hoofdgreenkeeper en ook hij gaf aan dat pech helaas bij het werk hoort. Een schimmelinfectie maakte het bovendien niet makkelijker, ik ben onder de indruk hoe goed de bal desondanks rolt en rolde.

Eerder is al aangegeven dat er op een aantal plekken in de baan wat grotere herstelwerkzaamheden verricht moeten worden. Vanaf vrijdag is er daarom groot materieel in de baan om onder andere de paden bij de greens van 10, 13 en 4 te verbeteren.

U zult er wel wat van merken maar de overlast zal naar verwachting niet heel groot zijn. Vanzelfsprekend vinden de werkzaamheden plaats onder toezicht van Frank Pont, onze baanarchitect.

Joost Sträter
Baancommissaris


Datum geplaatst: 29 juni 2022

← Terug naar nieuws-overzicht