Menu

Winterwerkzaamheden

Voor velen is deze periode van het jaar niet de allermooiste. De dagen zijn grijs en nat, golf is niet optimaal. De baan is vaak gesloten en echte greens zijn niet in het spel.

In de winter voeren we daarnaast ook ieder jaar weer hoogstnoodzakelijke werkzaamheden in het bos uit. Hoogstnoodzakelijk betekent bepaald niet dat iedereen daar gelukkig van wordt. We leggen vaak uit wat de bedoeling van de kapwerkzaamheden is. De keuzes die we ieder jaar maken zijn moeilijk, maar zeker weloverwogen. Het leed is nagenoeg geschied; we zijn bijna klaar met kappen, de takken en stammen worden binnenkort weggereden en de stronken worden weggefreest. In het voorjaar weet niemand meer waar de verwijderde bomen stonden.

Dat geldt niet voor alle bomen. Vandaag hebben we de Amerikaans eik, rechts van de green van hole 5 (rechts van de fairway van hole o 1) moeten kappen. Het was geen moeilijke beslissing.

De boom was ingerot en gevaarlijk. Afgelopen jaar is er weer een tak uitgescheurd op een vrijwel windstille dag. Onze greenkeepers durfden het niet aan zelf te kappen. Daar is een specialist voor ingehuurd.

Het grote gat dat hier is ontstaan vraagt om een nieuwe invulling. Omdat de rechterkant van de green van hole 5 met de enorme runoff sowieso om aandacht vraagt hebben wij een afspraak met de golfbaanarchitect gemaakt om het over de invulling te hebben.

Wij houden u op de hoogte.

Joost Sträter,
Baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht