Menu

Wintergreens

Een aanhef die bedoeld is om de aandacht te trekken. Er is weinig waar ik zo’n hekel aan heb op een golfbaan als aan wintergreens. Geen bunkers in het spel, putten in emmers over veel te hoog gras. Het is lekker om buiten te zijn maar het heeft toch wat minder met echt golf te maken. Die wintertees accepteer ik daarentegen weer veel makkelijker

Het is jammer dat de grenzen nagenoeg gesloten zijn en dat de vaste overwinteraars allemaal thuisblijven. In deze coronatijden is er minder vertier dan anders maar gelukkig is golf nog steeds mogelijk. Dat is te merken in de baan. Het is nog nooit zo lang zo druk geweest. Het is mooi dat golf er zo op staat en dat we plezier beleven aan onze baan. Die baan heeft het wel zwaar. In november is er weinig grasgroei. De relatief hoge temperatuur van afgelopen weken compenseert de kortere dagen helaas niet. Minder groei betekent nauwelijks herstel en veel drukte betekent veel schade.

Op onze maandelijkse baanvergadering hebben we het gehad over overgaan op wintergreens. Eigenlijk willen we dat zo lang mogelijk uitstellen. Dat kan alleen als we de schade beperken. Niet alleen pitchmarks repareren maar ook voorzichtig lopen is van belang. Op sommige plekken lijkt het alsof spelers te moe zijn hun voeten op te tillen.

De oefengreen bij het clubhuis is voorlopig  niet bedoeld om te pitchen of te chippen. Als u dat wil doen dan kan dat achter de drivingrange.

Met u hoop ik zo lang mogelijk op echte greens te spelen.

Joost Sträter
Baancommissaris


Datum geplaatst: 20 november 2020

← Terug naar nieuws-overzicht