Menu

Wintergolf

Ik mag het geen wintergreens noemen van Hans de Haas. Hij verbeterde mij op een ledenvergadering ooit heel terecht; het zijn immers tijdelijke greens.

Hoe we ze noemen is natuurlijk niet zo wezenlijk, dat de meesten van ons wintergreens haten is duidelijk. Soms lijkt het een bijzondere beslissing als wij naar emmers met oranje vlaggen spelen terwijl op andere banen sprake is van qualifying condities. 

Gisterochtend was ik met onze hoofdgreenkeeper in de baan. De voorbije dagen speelden wij op de echte greens, vandaag kon dat niet. In de vroege morgen was 12mm regen gevallen. Onze greens zijn zeker in deze tijd van het jaar gevoelig voor water. Het drainerend vermogen is niet zo groot als zou moeten en als wij zouden willen. Niet alleen de greens, ook andere plekken waren erg nat.

Wees ervan overtuigd dat we zuinig zijn op de baan maar als het kan spelen we naar zomergreens. Als het niet kan doen wij dat niet. Op andere banen maken ze dezelfde afwegingen maar de omstandigheden zijn overal anders en banen, ondergrond en lokale omstandigheden zijn niet altijd vergelijkbaar. (gisteren wintergreens op de Pan, zomergreens op Hilversum, Almeerderhout gesloten, op de Goyer zomergreens).

Met u hoop ik op veel dagen met de echte greens in het spel.

Joost Sträter
baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht