Menu

Wiebe Giesen, de nieuwe head pro: een persoonlijk portret

Zoals we u eerder al berichtten, start Wiebe Giesen per 1 januari aanstaande als nieuwe head pro van De Hoge Kleij.

Wie is hij en waar staat hij voor?

Golf carrière
Wiebe is sinds 2011 golfprofessional, werkt sinds januari 2014 bij Golfclub Sluispolder en heeft daar de golfschool overgenomen en uitgebreid. Daarnaast is Wiebe actief als docent van de PGA Holland opleiding én is hij in 2015 benoemd tot PGA golf professional van het jaar.

Start bij De Hoge Kleij
Het officiële startmoment is 1 januari 2020, maar Wiebe is vanaf eind oktober al betrokken bij het trainen van Heren 1 en is hij begonnen met het trainen van de jeugd en de competitieteams. Vanaf 1 januari is zijn lesagenda ook voor individuele lessen geopend. Tot die tijd rondt hij zijn individuele lessen bij Sluispolder af.

Wat is zijn visie?
Allereerst gaat Wiebe het sportieve beleid van De Hoge Kleij duidelijk handen en voeten geven. Daarnaast heeft hij een geheel eigen visie op hoe het geven van lessen en trainingen tot het allerbeste resultaat kan leiden. Wiebe: “Veel mensen stoppen na het behalen van hun golfvaardigheidsbewijs of handicap 54 met lessen. Maar dan valt er nog veel te leren. Ik werk graag met de skills van de spelers, waarbij het doel is de bal van a naar b te krijgen. De daarbij gebruikte techniek is voor veel spelers anders. Ik ben overigens een groot voorstander van trainingen in groepsverband. Dat hoeft niet per se voor competitieteams te zijn. Iedereen kan in teamverband meedoen aan trainingen. Vanaf 1 januari zal ik dit voor iedereen toegankelijk maken en hierover communiceren.”

Typisch Wiebe
Zijn trainingen zijn in zeer duidelijke taal. En daar gebruikt hij regelmatig tegeltjeswijsheden bij. Eentje die iedereen van hem te horen krijgt: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. 

Thuis
Wiebe is getrouwd, heeft 3 kinderen en woont in Noord-Holland.
“Nee hoor, ik zie niet op tegen een uur woon-werk-verkeer. Ik reis meestal buiten de files om en bovendien kan ik dan lekker mijn hoofd leegmaken voordat ik thuis ben.”

Wiebe heeft er zin in, enne… dat is wederzijds!

 

 

 

← Terug naar nieuws-overzicht