Menu

WHS-handicap op de Webapp en Golf.nl

 

Eerder dan aangekondigd was een eerste berekening van ieders WHS-handicap te zien op de Webapp van Proware en op Mijn Hoge Kleij via het ‘Check uw WHS-handicap’ linkje op het Dashboard. Vanaf 4 januari wordt de WHS-handicap ook getoond op de Golf.nl app. Het is een eerste aanzet en totdat het WHS live gaat zal het WHS-overzicht meerdere keren geactualiseerd worden.

zoals te zien in Proware app

zoals te zien in Mijn Hoge Kleij

Afwijkingen

Afwijkingen van de huidige EGA- handicap in dit eerste overzicht zijn te verwachten:

Dagresultaat berekening 9-holes

Een aantal spelers heeft gevraagd of de berekening in het WHS-overzicht wel klopt. De berekening is juist, maar de Aangepaste Bruto Score In het WHS-handicapoverzicht wordt gegeven voor 9 holes en moet nog wel aangepast worden naar 18 holes.

Een voorbeeld: een speler loopt 9 holes (1e lus) met een Par van 36, een Course Rating van 68,6 en een Slope Rating van 122. De PCC is 0. Het aantal handicapslagen dat de speler meekrijgt is 6. De aangepast bruto score over de 1e 9-holes is 42. In het EGA-systeem mochten 18 stableford punten worden bijgeteld, maar ging de buffer met 1 slag omlaag. In het WHS-systeem kennen we geen buffer en mag het equivalent van 17 stablefordpunten worden bijgeteld. Dat is Par (1e lus) + Handicapslagen (1e lus) + 1 = 36 + 6 + 1 = 43.

De Aangepaste Bruto Score voor gebruik in de berekening van het Dagresultaat wordt dan 42+43=85. Invullen in de formule van het Dagresultaat – (113/122) X (85 – 68,6) = (0,93) X (16,4) – komt uit op 15,2, speler’s speelsterkte van die dag. Gelukkig rekent het systeem het allemaal automatisch voor ons uit…

Folder

Bij de Clubmanager is een folder beperkt verkrijgbaar waar de basis van het WHS nog eens uitgelegd wordt. Veel en uitgebreider informatie is te vinden op www.ngf.nl/whs en op de site van De Hoge Kleij.

Namens de handicapcommissie: een gezond 2021 en happy golfing


Datum geplaatst: 5 januari 2021

← Terug naar nieuws-overzicht