Menu

Welke scores gaan naar het WHS?

In vervolg op eerdere berichten over de invoering van het WHS, is het onderwerp nu vooral ‘bruikbare scores’. Alle informatie over het hoe en wat van WHS vindt u hier

Bruikbare scores

Zoals bekend wordt voor de overgang naar het WHS-systeem de scores gebruikt die beschikbaar zijn in de EGA-handicaphistorie van een speler. Hoe meer scores (20, liefst meer) en hoe recenter, hoe beter je nieuwe handicap overeenkomt met je speelsterkte.

Van bruikbare scores moeten – voor een probleemloze omzetting – behalve stablefordpunten, ook Par, Slope Rating, Course Rating, score en stableford punten per hole bekend zijn. De NGF kan de scores zonder deze gegevens niet omzetten in een aangepaste bruto score en dagresultaat.

De NGF onderzoekt nog wel mogelijkheden om onvolledige gegevens om te zetten, maar wat minimaal bekend moet zijn is de stableford score per hole.

Nederlandse banen

Voor scores gelopen op Nederlandse banen geldt daarom: vul je scores in per hole. Dus niet alleen het totaal aantal stableford punten. Par, CR en SR zijn voor Nederlandse banen automatisch beschikbaar.

Buitenlandse banen

Voor buitenlandse banen is het niet mogelijk om scores per hole, stablefordpunten per hole, Par, Course Rating en Slope Rating in te voeren.  Verzoek is daarom om, nadat je de score hebt ingevoerd, deze gegevens te mailen naar handicapcommissiehogekleij@gmail.com. Een foto van de scorekaart met de benodigde gegevens mag natuurlijk ook. Heb je meegedaan aan een wedstrijd, geef dan ook de CBA erbij.

Door de NGF en softwareleveranciers wordt hard gewerkt om het In de nabije toekomst wel mogelijk te maken om de juiste gegevens in te voeren voor buitenlandse banen.

Let op: scores die In ieder geval niet gebruikt zullen worden:

Vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar handicapcommissiehogekleij@gmail.com.

Sportieve groet,

Namens de handicapcommissie
Renée van der Hoeven


Datum geplaatst: 28 augustus 2020

← Terug naar nieuws-overzicht