Menu

VARIA van de Baancommissie

Op de laatste ALV is er over veel zaken gesproken. Omdat niet iedereen daar was breng ik ook hier graag het nodige onder de aandacht.

We hebben op veel plekken paaltjes met touwtjes in de baan staan. Dat gebeurt niet omdat we touwtjes zo mooi vinden maar omdat blijkt dat golfers altijd de makkelijkste weg zoeken, ook als die over een andere tee of dwars door de rough gaat. We zouden het liever zonder doen maar dat blijkt helaas niet mogelijk. We maken met regelmaat een rondgang om te beoordelen of afzettingen echt nodig zijn of dat we zonder kunnen. Op veler verzoek hebben we de groene touwen vervangen door witte, struikelen ligt dan in ieder geval niet aan het slecht zichtbare touw.

Op 18 hadden wij altijd een aardige vijverpartij. Deze waterhindernis ligt op een van de hoogste en meest doorlatende stukken van ons land en is dus zo kunstmatig als maar zijn kan. De vijver is helaas lek en staat zelfs na hevige buien niet meer vol water. Hoewel de vijver niet nodig is voor het spel vervulde hij wel een rol in het ecosysteem van De Hoge Kleij. Ecologen vinden het jammer dat er geen water meer is.

Onze onvolprezen nieuwe leden van de natuurcommissie, Wim Engels en Rob Gabriels, hebben uitgezocht dat er een subsidiemogelijkheid bestaat voor het herstel van een dergelijke waterpartij. Of wij in aanmerking komen en of de subsidie toereikend zal zijn weten we nog niet maar dat zult u te zijner tijd horen.

In deze tijd van het jaar ziet onze baan er prachtig uit, bloeiende zwenkgrassen, zuring en wat er meer komt aanwaaien. We doen ons best om een zo natuurlijk mogelijke speelomgeving te creëren. Een ideaalbeeld dat ook bestaat voor de omgeving van het clubhuis. U hebt ongetwijfeld gezien dat dezelfde grassen die de baan zo mooi rood kleuren ook op het oude grasveldje naast het clubhuis te zien zijn. Dit heeft, mocht u dat denken, niets met gebrekkig onderhoud te maken maar is beleid. Wij hopen het natuurlijke karakter van de clubhuisomgeving de komende periode verder te versterken. De clubhuisverbouwing is daar een mooie aanleiding voor, overigens net als de buxusmot.

Dat mooie gras is in de rough niet altijd prettig. Met het natte groeizame weer van de afgelopen tijd groeit het gras in de rough bijna net zo goed als dat op de fairway. Ons doel is dat een bal die niet op de fairway eindigt, gevonden kan worden en bij voorkeur ook nog enigszins speelbaar ligt. De schapen helpen ons maar op sommige plekken lukt het niet altijd.
Troost u met de gedachte dat de fairway er zeker mooi bij ligt en sla de bal daar voor de verandering eens naar toe.

Joost Sträter,
Baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht