Menu

Uitleg

Soms denk je dat het zo duidelijk is dat je bijna vergeet dat dat niet voor iedereen zo is. Als zelfs de voorzitter bij een bestuursvergadering vraagt wat toch die nummers op de tee zijn dan moet ik toch wel concluderen dat ik duidelijker had kunnen zijn.

Afgelopen jaar heb ik op de site al een keer iets geschreven over de tijd dat ik wiskunde had. Ik zal u de hele tekst besparen. Als je terugleest dan zijn je stukjes toch een stuk minder leuk dan ze leken toen je ze schreef.

Ik houd het bij een kort citaat uit eigen werk.

Joost Sträter
Baancommissaris

De verschillende kleuren tees worden overwegend gebruikt zoals dat al jaren het geval is. De meeste heren van geel en wit, de meeste dames spelen van rood en blauw.

Eigenlijk is het best aardig om eens te kijken hoe lang de baan is die je speelt. Spelend van rood is De Hoge Kleij ruim 5100 meter lang. Dat dat lang is dat wisten we al. Een baan als De Pan is van rood 200 meter korter. Ook een moeilijke baan als Noordwijk is minder dan 5000 meter lang.

We zijn, zij het schoorvoetend, langzaam maar zeker afgestapt van het onderscheid tussen dames en herentees maar in de praktijk zijn er veel heren (met name heren) die het moeilijk vinden om van een andere tee te spelen.

We gaan kijken hoe we duidelijker kunnen maken, zoals ook de NGF dat aangeeft, dat de totale lengte van de baan die je speelt, moet passen bij je niveau en dat de kleuren daar echt ondergeschikt aan zijn. Om te beginnen gaan we op de tee laten zien wat de totale lengte van de baan is, de teemarkers lenen zich daar goed voor.

 


Datum geplaatst: 16 maart 2021

← Terug naar nieuws-overzicht