Menu

Transitieperiode naar WHS vandaag begonnen

Vandaag (16 december 2020) begint de eerste fase van de overgang van EGA-handicap systeem naar het WHS. Nog even op een rijtje, met, zoals dat gaat, wat wijzigingen en toevoegingen.

Fase 1 | 16 dec – 4 jan 2021

Fase 2 |  4 jan – 1 maart 2021

De EGA-handicap en de WHS-handicap zijn beide zichtbaar voor spelers evenals de laatste 20 scores met de beste 8. De WHS-handicap wordt echter niet real time bijgewerkt. Het streven van de NGF is om de WHS-handicap 2 à 3 keer in deze periode te actualiseren.  De EGA-handicap blijft dan ook leidend voor scorekaarten. De handicapcommissie kijkt of bij grote afwijkingen correcties nodig zijn, maar handicapaanpassingen zijn in deze periode nog niet mogelijk. Het is goed om te weten welke handicapgegevens in deze periode niet omgerekend kunnen worden:

Andere gegevens die niet bij de omrekening verwerkt kunnen worden zijn CBA gegevens.

In de tweede helft van februari is er een ‘vries’ periode voor het verwerken van Qualifying Scores. Scores kunnen wel worden ingevoerd in de Golf.nl app of Proware, maar komen in een wachtrij om later alsnog verwerkt te worden.

Vanaf 26 februari, na de ‘vries’-periode kunnen weer handmatige handicapaanpassingen worden doorgevoerd door de handicapcommissie, wordt de wachtrij verwerkt en kunnen ‘oude’ buitenlandse scores met terugwerkende kracht worden toegevoegd, voor een actuele WHS-handicap.

Fase 3 | vanaf 1 maart 2021

Het WHS gaat live en de WHS-regels gaan gelden. De nieuwe handicap tabellen worden opgehangen en zijn van kracht. De nieuwe handicaptabellen zijn nodig omdat spelers uit categorie 1 nu ook 9-holes scores mogen inleveren. Ook nu nog kunnen handicapaanpassingen en buitenlandscores met terugwerkende kracht worden ingevoerd.

Voor vragen of opmerkingen horen we graag. Stuur dan een mailtje naar handicapcommissiehogekleij@gmail.com.

Sportieve groet,
de Handicapcommissie


Datum geplaatst: 16 december 2020

← Terug naar nieuws-overzicht