Menu

“Onze” Sofie Nooij bij Ladies Open

Van 30 juni t/m 3 juli a.s. wordt op de Rosendaelsche Golfclub het Ladies Open gespeeld.

Romy Meekers, Pasquale Coffa en Sofie Nooij voor The Green Egg (foto Leo van de Ruit

v.l.n.r. Romy Meekers, “onze Sofie Nooij”, Pascalle Coffa gaan schitteren op het Ladies NL Open

Kansen voor de jonge golfers
De sponsor van het Ladies Open 2021 is Big Green Egg. Een grote, zo niet enorme barbecue cooking instalatie. Big Green Egg doet ook veel aan koksopleidingen. Het leuke aan dit Ladies Open is dat veel jeugd een kans krijgt zich te meten met de topspeelsters van Europa. Dertig talenten spelen de laatste twee dagen mee met de beste van het toernooi. Die spelen om de prijzen en samen met de jeugd ook om een speciale prijs.

Nederlandse top
Dewi Weber, een in Amerika spelende Nederlandse – min of meer de Nederlandse No, 2 komt speciaal over voor het Ladies NL Open. Romy Meekers maakt een goede kans op een topklassering. “Ik geniet van spelen in eigen land”, zei ze op de persfconferentie. “Ik ben blij dat toeschouwers mogen meekomen.”
Pasquale Coffa ging nog iets verder. Zij zei over de Rosendaelsche: “Ik vind het fijn om Nederland te vertegenwoordigen. Dit baantje ligt mij wel. Door publiek is er gelukkig veel meer circus omheen. Fijn om Nederland te vertegenwoordigen.”

Sofie Nooij
De laatste twee dagen spelen zo’n dertig Nederlandse golftalenten mee met de besten van het toernooi. Een van hen is Sofie Nooij van Golfclub De Hoge Kleij, 13 jaar. Zij speelt pas een paar jaar golf, maar heeft wel al handicap 3. “Ik hoop een hoop ervaring op te doen. Mijn droom is de Olympische Spelen, want dat is het hoogst haalbare”, aldus het aanstormende talent.

Klik hier voor verdere informatie over de Ladies European Tour

(Tekst en foto’s Leo van de Ruit)

(Clubmanager)

 

Datum geplaatst: 29 juni 2021

← Terug naar nieuws-overzicht