Menu

Rommelig paradijs?

Bij de ingang van het clubhuis, vrijwel direct onder het toeziend oog van Marieke is iets bijzonders gebeurd. Een wat mossig grasveld is een aantal weken geleden door onze greenkepers omgetoverd tot een zaaibed waarin wilde bloemen zijn gezaaid. Inmiddels zijn de eerste bloemen aan het bloeien en het gonst er werkelijk van de verschillende soorten als bijen, vlinders en libellen.
Dit zaaimengsel is speciaal geschikt insecten voor onze droge arme zandgrond en de bloemen vormen een waar Walhalla voor al die insecten die van nature al op De Hoge Kleij te vinden zijn. Als het goed is bloeit er vrijwel het gehele jaar wel wat en omdat het veel verschillende soorten bloemen zijn is er altijd wel iets moois en te zien voor ons en voor insecten om te eten.

Omdat veel  insecten eitjes leggen tussen de bloemen of deze aan stelen hechten zal er zeer sporadisch wat worden gemaaid en zal minstens de helft zelfs blijven staan. Het is de bedoeling dat er bij de afslaghut en tussen het clubhuis en green van hole 18 ook een stukje wordt ingezaaid.
Als je persoonlijk houdt van strak gemaaid groen gekweekt cultuurgras zonder verder leven, dan kun je deze insecten-vriendelijke begroeiing wat rommelig vinden, maar geloof me, voor insecten is het een waar paradijs.

Namens de Baan- en Natuurcommissie,
Jan van Putten


Datum geplaatst: 12 september 2022

← Terug naar nieuws-overzicht