Menu

Regiofinale Old Grand Dad 18-07-2022

Op 18 juli jl. was de regiofinale van de Old Grand Dad Club op De Hoge Kleij. De Old Grand Dad zijn golfende grootvaders en zij steunen gehandicapte jongeren.

Ondanks tropische omstandigheden, ongeveer 35 graden, hadden 74 deelnemers de weg naar onze mooie baan gevonden. Deze deelnemers waren gekwalificeerd via de clubwedstrijd op hun eigen baan.
Na een welkomstwoord van de regioconsul, John Duvivier, gingen de opa’s met elkaar de strijd aan voor een plaats in de landelijke finale. Voor De Hoge Kleij waren dat Hugo de Kanter en ondergetekende, welke meestreden voor een plaats in deze landelijke finale. De landelijke finale wordt dinsdag 9 augustus a.s. gespeeld op Golfbaan Crayestein van De Merwelanden in Dordrecht.

Bij de turn werd eenieder verrast met een koud flesje water van de horeca, wat nodig was, want het was echt warm in de baan. Na een zeer lange dag en een drankje, gingen de opa’s aan het diner en werd de uitslag bekend gemaakt wie van onze regio naar de finale mag.

Een van deze finaleplaatsen is door mij binnengehaald en ik ga meestrijden voor de titel “Beste golfende grootvader van Nederland”.

Flip Barneveld

Van de regiofinale van de Old Grand Dad, John Duvivier, ontvingen wij het navolgende bericht:
Op 18 juli werd op de schitterende baan, De Hoge Kleij, onze regio finale gespeeld. Natuurlijk werden wij ook opgeschrikt door de hoge temperaturen en de vele wijzigingen van de startlijst. De caddiemaster keek ons ernstig aan en  zei “Doe wel voorzichtig vandaag want we hebben maar 1 AED”.
Voor de wedstrijd alle spelers op het hart gedrukt dat bij problemen  met het weer het beter zou zijn de verkoeling op te zoeken  en het spelen te staken. Natuurlijk hadden enkelen het moeilijk met de hitte maar gelukkig geen grote calamiteiten en  waren zij zo verstandig de wedstrijd niet uit te spelen. Mede door het weer en de taaie  rough en de moelijke greens duurde de wedstrijd erg lang. Meer dan 5 uur is  eigenlijk te lang. Het was wel verfrissend om te constateren dat iedereen heel erg vrolijk was en vol lof over de baan, met een  aantekening dat de greens ietwat traag waren. Wellicht door de warmte terecht niet kort gemaaid. Gedurende de zit op het terras werden we allemaal steeds vrolijker.

De wedstrijdleiding had gekozen voor de ouderwetse methode en maakte geen gebruik van het E-golf4u systeem. De uitslag was snel bekend , maar prijsuitreiking was een vrolijke georganiseerde chaos.
Dank aan de clubconsul, Ben Vink, maar vooral aan de baan De Hoge Kleij. Wij spelers van OGD regio Centrum Midden komen graag terug

John Duvivier
Regio CM consul

 

 


Datum geplaatst: 21 juli 2022

← Terug naar nieuws-overzicht