Menu

Over Lorenzo en kevers

Wat heeft dat nu met elkaar te maken zult u denken. Het antwoord is eenvoudig: bar weinig behalve dat zowel Lorenzo als de letterzetterkever voor hoofdpijn zorgen.

Te beginnen met Lorenzo, het natte weer van de laatste tijd schijnt samen te hangen met een orkaan hier ver vandaag. De schade is bij ons nihil, de overlast bestaat uit veel regen en daardoor een natte baan en bijzonder natte greens. Onze greens kunnen minder water aan dan we graag zouden willen en eigenlijk zou moeten. 

De schade door het spel en de betreding is aanzienlijk en herstel wordt snel minder als het kouder wordt en er minder daglicht is. Het is overbodig te melden maar het blijft een aandachtspunt: REPAREER PITCHMARKS.

Dan blijft daar de letterzetter. Bijgaande link naar een krantenartikel in het AD is volstrekt duidelijk. Het gaat over Den Treek en daar ligt onze baan ook. Wij zullen ook niet ontkomen aan grootschalige kap van fijnspar en mogelijk ook van de lariks. De linkerkant van hole 18 geeft goed weer hoe de sparren te lijden hebben.

Later deze maand hebben wij een afspraak met onze bosadviseur Ronald Buiting. De beheerder van het landgoed is al geweest.

Wij houden u op de hoogte.

Joost Strater,
Baancommissaris

Klik hier voor het artikel uit het AD

← Terug naar nieuws-overzicht