Menu

Matchplay

De dagen worden korter, het wordt kouder en vooral natter. Omstandigheden die maken dat het gras niet meer groeit en schade dus niet meer herstelt. We proberen als het even kan de echte greens open te hebben maar als het te nat is dan zijn we voorzichtig, we moeten tenslotte nog een hele winter.

Ook de afslagplaatsen hebben te lijden onder het gebrek aan herstel. Met name tees die in de schaduw liggen en niet opdrogen en tees op korte holes zien er al snel uit als een slagveld.

Deze week gaan we over op wintertees. Soms betekent dat een mat, soms staan de teemarkers op andere plekken. Het kan zijn dat de baan niet meer qualifying is. Kaarten lopen in de winterperiode kan dan niet meer. Sommigen denken dat echt golf dan niet meer mogelijk is maar niets is minder waar.

De oorsprong van ons mooie spel ligt op de Britse eilanden. Nog steeds is matchplay daar de meest voorkomende spelvorm. De winterperiode is meer dan geschikt om matchplay te spelen en op die manier toch een spannende wedstrijd te hebben.

Matchplay kan als twee-, drie- of vierbal gespeeld worden, met of zonder handicapverrekening.

Ik wens u een mooie golfherfst en golfwinter, erger u niet aan het gebrek aan qyalifying condities maar speel het spel zoals het ooit bedacht is.

Joost Sträter,
Baancommissaris


Datum geplaatst: 16 november 2021

← Terug naar nieuws-overzicht