Menu

Hole 17 (3)

Iedere keer verbaas ik me en eerlijk gezegd schrik ik ook steeds even van het effect dat het weghalen van gras heeft. Op hole 17 is dat niet anders. De firma de Ridder rukt altijd met groot materieel uit maar zelfs als ze alleen in de rough bezig zijn ziet het er indrukwekkend uit.

De werkzaamheden lopen boven verwachting. Het beoogde resultaat, meer fairway, meer opties en dus een (nog) aantrekkelijker hole zal snel zichtbaar zijn.

We maken van de gelegenheid gebruik om de rough te verschralen om daar een mooi heidebeeld te krijgen. Een kleine, met heide begroeide heuvel achter de linkerbunker zal het compleet maken.

De conditie van de rij sparren aan de linkerkant die we een jaar of wat geleden hebben laten staan blijkt nog slechter dan gedacht. Een deel hebben we nu weggehaald, de rest zal over niet al te lange tijd volgen. Met vooruitziende blik is er in het recente verleden geplant op het daarachter gelegen terrein. We kunnen ons vast verheugen op een mooi doorzicht over de bunker en de heide, dieper het bos in.

Bijgaande foto is een aardige referentie voor het eindbeeld. Een hole met een brede, door heide omzoomde fairway. Niet geheel verrassend is deze foto op een Engelse baan genomen. New Zealand, een baan waar onze baanarchitect Frank Pont ook werkzaamheden verricht hoort bij de beste heathlandcourses van Engeland.

Als u in de buurt bent, raad ik u aan daar te gaan spelen. Vergeet dan niet het naastgelegen Woking, de baan die bekend staat als de eerste baan waar sprake was van strategic design door het plaatsten van een tweetal bunkers in het midden van de fairway van hole 4.

Joost Sträter,
baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht