Menu

Het WHS gaat maandag live!

Maandag 1 maart gaan we over op het Wereld Handicap Systeem. Hoe zien de laatste loodjes van de overgang eruit?

Vrijdag 26 februari: Freeze

Eerst is er nog de ‘freeze’ voor de technische oplevering van het systeem door NGF en de softwareleveranciers. Spelers kunnen kunnen gewoon qualifying scores inleveren, maar worden in een wachtrij gezet. Op 27 februari worden ze met terugwerkende kracht verwerkt.

Zaterdag 27 februari

Handicapcommissies kunnen vanaf 27 februari voor het eerst zelf werken in het systeem, zoals handicap aanpassingen doorvoeren, buitenlandse scores invoeren (met terugwerkende kracht), etc. Vanzelfsprekend kan dit ook op en na 1 maart.

Maandag 1 maart: Go Live

Vanaf 1 maart 2021 is de WHS-handicap leidend. De oude EGA-handicap verdwijnt en niet meer zichtbaar in de app GOLF.NL, op de digitale NGF-pas en in clubsoftware.

Wat is er nieuw vanaf 1 maart

Scores invullen: GEEN STREEP OF ‘0’

Een 0 of een streep invullen betekent voor de golf.nl app of de clubsoftware in het nieuwe systeem dat de hole niet gespeeld is. Vul daarom altijd de bruto score in.

Is de spelvorm stableford of maximum score en mag je de bal oppakken, vul dan als score je persoonlijke netto double bogey score in (Par  + handicapslagen + 2). Weet je niet wat je hoeveel slagen je meekrijgt voor die hole, vul dan een 11 in. Het WHS-systeem zal deze score dan automatisch terugbrengen naar een netto double bogey.

Nieuwe handicaptabellen:

De handicaptabellen zijn uitgebreid:

Playing Conditions Calculation

Zoals eerder gemeld is de CBA berekening bij wedstrijden vervallen. De Playing Conditions Calculation  wordt berekend per lus van 9 of 18 holes. Per lus of luscombinatie heb je minimaal 8 scores nodig van spelers met een handicap van 36 of lager. De PCC zal gefaseerd ingevoerd worden, te beginnen met de 18-holes lussen. 

Buitenlandscores invullen via de app Golf.nl

Vanaf 1 maart is het mogelijk om niet alleen via de clubsoftware, maar ook via de golf.nl app buitenlandscores in te vullen.

Handicap 54

De procedure voor het behalen van handicap 54 blijft bijna gelijk, maar niet helemaal. Een speler mag met golfbaanpermissie en het diploma regelexamen op zak nog steeds een score inleveren, gespeeld vanaf handicap 54.  Is de score minimaal 36 stablefordpunten over 18 holes of 19 stablefordpunten of 9 holes, dan wordt de eerste handicap berekend over het dagresultaat met een extra verlaging van -2 conform de regels van het WHS systeem.


Datum geplaatst: 25 februari 2021

← Terug naar nieuws-overzicht