Menu

Het seizoen is over, de kaarten zijn geschud

Zaterdag 5 mei speelde ons Heren 1 de laatste competitieronde op De Goyer. Een dag met vele kansen voor velen, een dag van beslissingen. De enige zekerheid was De Noord Nederlandse, want die waren zeker van de play-offs, terwijl ze bij aanvang van de competitie geacht werden een degradatiekandidaat te zijn. En wie had gedacht dat de Eindhovensche in degradatienood zou verkeren?

Al met al dus een dag vol van spanning en sensatie. Vele clubs hadden vele supporters meegenomen en zo ook de Hoge Kleij. Velen hadden de weg naar de uitdagende baan van de Goyer gevonden, want tenslotte is een laatste strohalm een laatste strohalm en

It ain’t over until the fat lady sings

We begonnen om 09.34 met de foursomes

Geluk en pech liggen vlak naast elkaar, maar het resultaat was wel 6-0 voor de Eindhovensche na de foursomes.

Het moest dus in de Singles gebeuren en daar is het zo dat meestal het team met de beste slechtste een grotere kans heeft om te winnen dan het team met de beste beste (wel even een doordenkertje☺).

Gevochten hebben ze zeker, want daar waren wij getuige van. Bob 2/1, Pieter H. 2/0 en Jeroen (nu eens niet op de achttiende !) 5/4, dus de eerste 3 singles gewonnen. In het achterveld lukte het Axel met handicap 4.3 zijn opponent met een lagere handicap te verslaan wat hem in 2 van de 4 wedstrijden dat hij meedeed lukte (chapeau). Helaas gingen Richard en Pieter B. strijdend ten onder, want het kan verkeren. Let wel een team is een team.

WE WINNEN SAMEN EN WE VERLIEZEN SAMEN.
Dat staat als een huis en daaraan mag en kan niemand tornen !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al een krap 10-8 verlies. Maar hadden we gewonnen, dan hadden we de Play-offs ook niet gehaald omdat Broekpolder ook won. De Eindhovensche wint en redt het vege lijf. Helaas valt voor Hilversum en Prise d’eau het doek en zij degraderen.

Op de laatste dag van de competitie zijn traditioneel ook de maiden speeches van de rookies en dat waren er bij de verschillende teams nogal wat. Wij bleven eten en konden de speeches niet horen maar wel het geklap, gehuil en gelach en dat was toch wel een hele leuke afsluiting van een bewogen jaar.

Volgend jaar gewoon weer opnieuw en echt, leden van De Hoge Kleij, het is de moeite waard om eens zo’n competitiewedstrijd op dit niveau mee te maken.

Dank aan onze sponsoren!


Datum geplaatst: 7 mei 2018

← Terug naar nieuws-overzicht