Menu

Het is nu echt voorbij die mooie zomer …

Foto: Ad Schippers

Die zomer die zowat begon in mei lijkt met het dalen van de temperatuur nu wel achter de rug. De bladeren vallen, onze greenkeepers zullen daar de komende tijd hun handen aan vol hebben. Rond deze tijd maken we ons ook op voor de werkzaamheden van de winter.

Dit jaar is het zesde jaar van het bosplan “Buiting”, een jaar dat met betrekking tot boswerkzaamheden in het teken zou staan van het perceel eikenhakhout tussen hole 2 en hole 17.
Inmiddels is in samenspraak met Den Treek besloten het eikenhakhout te laten uitgroeien. Dat betekent dat we hier geen onderhoudswerk hoeven te verrichten.

De afgelopen jaren is gebleken dat we ieder jaar net iets te weinig tijd hadden om het boswerk af te krijgen. Dit jaar gaan we gebruiken om ook het onderhoud van die “vergeten” stukjes te doen voordat we met een nieuwe onderhoudscyclus beginnen. Daarnaast zal er tijd zijn om een aantal extra werkzaamheden uit te voeren.

We hebben weer een rondgang door de baan gemaakt en veel gediscussieerd over zicht, licht en speelbaarheid. We hebben plekken aangewezen waar de spelstrategie door het doorgroeien van bomen in het gedrang komt, daar maken we ruimte. Fairwayranden die dichtgroeien maken we open.

De vraag komt wel eens of het niet een keer klaar is. Het is wel eerder gezegd, bomen blijven groeien, ongemerkt worden veel bomen in een jaar weer een heel stuk breder. Als we niets doen groeit de baan weer dicht, worden fairways smaller en daar wordt de baan niet beter van. Als u het nog niet gedaan heeft, dan is het de moeit waard om de volgende site eens te bezoeken (https://www.top100golfcourses.com/golf-course/hoge-kleij)

Inmiddels heeft u ook kunnen zien dat we zoals ieder jaar ook dit jaar bezig zijn met heide-ontwikkeling.  We hebben op Den Treek hei gemaaid, het maaisel strooien we op de afgeplagde delen. De ervaringen zijn na een aantal jaar bijzonder goed te noemen. Op nagenoeg ieder plek komt de hei op. Soms heel snel, soms duurt het iets langer. Ons heideareaal, belangrijk voor de kwaliteit van een baan als de onze, is spectaculair toegenomen de afgelopen jaren.

In de winter is er ook tijd om wat zaken op te pakken die in het seizoen blijven liggen. Op holes met een dogleg plaatsen we een tweede 150-meter-paal. Het blijven overigens de eiken palen uit eigen bos. Er blijken voor- en tegenstanders te zijn maar ze bevallen ons goed.

We nemen ook de vuilnisbakken onder de loep.  Zowel de locaties als het type bak komen aan de orde.

En tot slot, we denken hard hoe we de zandvlakte naast de hellingbaan bij de driving range een wat aardiger uiterlijk kunnen geven. Gras is lastig, we denken na over hei. Invulling wordt bemoeilijkt door de waterafvoerende functie die deze plek heeft.

Met u hoop ik op een milde en vooral droge winter.

Joost Sträter,
Baancommissaris

 

← Terug naar nieuws-overzicht