Menu

Herdenking op 1 december 2019

Met een waterig zonnetje, geen wind en de net weggetrokken vorst was het ideaal golfweer. Toch leek het alsof onze leden zich even stilletjes hadden teruggetrokken, want het was stil op de golfbaan.

Eerder lieten we u al weten dat het afgelopen week 75 jaar geleden was dat een grotere groep mannen net buiten Kamp Amersfoort was gefusilleerd en begraven op de plaats van onze huidige golfbaan. Kort na de oorlog zijn ze allemaal herbegraven op de begraafplaats in Amersfoort.

Pas onlangs zijn, door nauwkeurig onderzoek van vrijwilligers van Kamp Amersfoort, de juiste locaties van de graven vastgesteld.
Circa 45 nabestaanden bezochten de plaats waar hun familielid voor het laatst in leven was en legden er bloemen. Een belangrijk en indrukwekkend moment, zeker voor kinderen die hun vader of oom niet meer zagen thuiskomen. Maar ook opa’s en andere familieleden, die alleen maar bekend zijn uit de familieverhalen, werden herdacht.

Wat mooi dat de vrijwilligers van Kamp Amersfoort de uitgebreide moeite hebben genomen om de nabestaanden te traceren!

Dank dus aan die vrijwilligers, maar ook aan de nabestaanden voor hun komst en de leden van De Hoge Kleij die gepaste afstand hielden. De flight van hole 6 die langskwam, nam hun bal op en liep via het pad tussen hole 6 en 10 naar hole 7. Een stil, maar mooi gebaar! 

 

← Terug naar nieuws-overzicht