Menu

GUR GEBIEDEN

In en rond een golfbaan zijn altijd wel diverse grondwerkzaamheden gaande. De plaatsen waar de natuur gespaard moet worden voor herstel en groei, worden met blauwe markeringen aangegeven: Ground Under Repair. 
De wijze hoe spelers met deze gebieden moeten omgaan, staan beschreven in Regel 16 en in onze Plaatselijke Regels.
De nieuwe heideplantjes langs de bunkerranden vallen ook onder onze Plaatselijke Regel GUR.

Wanneer GUR op onze baan wordt aangegeven door blauwe lijnen, MOET dit altijd gepaard gaan met een blauw stokje. Is dit niet het geval, dan betreft het een oude blauwe lijn die zichtbaar is gebleven nadat de GUR werd opgeheven en het blauwe stokje is verwijderd.

Door de regenbuien van de afgelopen tijd zijn veel blauwe GUR lijnen natuurlijk behoorlijk vervaagd en ook het gras is heerlijk gaan groeien.  
Voor GUR markeringen in de baan betekent dit dat er even een transitieperiode nodig is: het heeft geen zin om GUR gebieden bij te spuiten met zulk groeizame weer.
Wij gaan er van uit dat spelers ook zelf goed opletten: staan er nog 1 of meerdere blauwe stokjes, maar is er bijna geen blauwe lijn te zien, dan graag naar redelijkheid en zorg voor de baan handelen. 
Het is vrij goed te zien waar nieuw gras of jonge heideplantjes groeiende zijn en het gebied nog geen betreding en/of speelbaarheid kan verdragen.
Wanneer de blauwe stokjes ook niet meer te zien zijn, is de GUR opgeheven en dient de bal gespeeld te worden zoals deze ligt, ook wanneer het gebied met touwen wordt omgeven. 
Dit laatste wordt door de greenkeeper gedaan om een gebied voor teveel doorgaand verkeer te beschermen.

Tussen de Regelcommissie en de Baancommissie/greenkeeper bestaat nauw overleg en ook de wedstrijdkalender wordt goed in de gaten gehouden.
Wij wachten de beoordeling door de greenkeeper nog even af en laten wij hopen dat door het groeizame weer van deze dagen een aantal GUR gebieden kan komen te vervallen.

De Regelcommissie
17 juni 2020


Datum geplaatst: 18 juni 2020

← Terug naar nieuws-overzicht