Menu

Gevonden en toch verloren

Op het moment dat het zoeken begint krijgt een speler, zijn/haar caddie of teamgenoot, maximaal 3 minuten de tijd om zijn/haar bal te vinden.
Wordt de bal niet teruggevonden? Dan is de bal verloren en zal de speler Regel 18 moeten toepassen: teruggaan naar de plaats waar de bal het laatst werd gespeeld en met 1 strafslag een nieuwe bal in het spel brengen.

Wanneer de bal na 3 minuten zoeken alsnog wordt gevonden, is de bal toch verloren en niet meer in het spel. Wanneer deze bal vanaf deze ligplaats toch wordt gespeeld, wordt een verkeerde bal gespeeld: 2 strafslagen in Strokepllay en verlies van de hole in Matchplay.

In Strokeplay moet de speler de fout herstellen en alsnog Regel 18 ‘straf van slag en afstand’ toepassen.

Herstelt de speler deze fout niet voordat op de volgende hole wordt afgeslagen of voordat, ingeval van de laatste hole, de green wordt verlaten na het uitholen: dan volgt diskwalificatie!

Deze 3 extra strafslagen of zelfs diskwalificatie kan erg makkelijk worden voorkomen. Dikke kans dat alle spelers in de  flight wel een horloge of smartphone bij zich dragen. Vertel elkaar  de starttijd van het zoeken en houd in de gaten wanneer de 3 minuten voorbij zijn!

De Regelcommissie
Janneke Marijnen en Nico Koelman

 

← Terug naar nieuws-overzicht