Menu

Getal en Ruimte

Het is al weer even geleden dat ik wiskundeonderwijs genoten heb. Ik vind het mooi te lezen dat de lesboeken die ik een kleine 40 jaar geleden kreeg in een, ongetwijfeld aangepaste versie nog steeds in het onderwijs gebruikt worden. Ook in het golf is steeds meer ruimte voor getallen.

De verschillende kleuren tees worden overwegend gebruikt zoals dat al jaren het geval is. De meeste heren van geel en wit, de meeste dames spelen van rood en blauw.

Eigenlijk is het best aardig om eens te kijken hoe lang de baan is die je speelt. Spelend van rood is De Hoge Kleij ruim 5100 meter lang. Dat dat lang is dat wisten we al. Een baan als De Pan is van rood 200 meter korter. Ook een moeilijke baan als Noordwijk is minder dan 5000 meter lang.

We zijn, zij het schoorvoetend, langzaam maar zeker afgestapt van het onderscheid tussen dames en herentees maar in de praktijk zijn er veel heren (met name heren) die het moeilijk vinden om van een andere tee te spelen.

We gaan kijken hoe we duidelijker kunnen maken, zoals ook de NGF dat aangeeft, dat de totale lengte van de baan die je speelt, moet passen bij je niveau en dat de kleuren daar echt ondergeschikt aan zijn. Om te beginnen gaan we op de tee laten zien wat de totale lengte van de baan is, de teemarkers lenen zich daar goed voor.

Joost Strater,
Baancommissaris

 


Datum geplaatst: 20 augustus 2020

← Terug naar nieuws-overzicht