Menu

De paden op, de lanen in (slot)

Wat kan er in twee weken tijd enorm veel werk verzet worden in de baan. Twee machines en twee man zorgen in een bijzonder korte periode voor een totaal andere blik op de baan.

Een ronde golf is naast de fysieke en vooral de mentale uitdaging natuurlijk ook “a good walk spoiled”. Met de nieuwe routes door het bos en de nieuwe uitzichten van de tee zijn we er geloof ik wel in geslaagd om de wandeling nog beter te maken. Als u niet speelt van de witte tees dan is het met name op hole 3 en hole 4 best de moeite waard daar eens te gaan kijken.

Op een aantal paden zullen we het teveel aan boomwortels weghalen. We wachten nog even met het aanbrengen van verharding. In het bos zijn paden ook niet verhard en op de meeste plekken gaat dat uitstekend. We gaan het natte seizoen in. We zullen snel genoeg zien waar we niet ontkomen aan verharding en waar het niet echt nodig is. U begrijpt dat vanuit het na te streven natuurlijk beeld we het liefst geen verharding hebben.

Zoals ik vorige week al aangaf zijn er een paar plekken waar het nog wat wennen is aan de nieuwe route. Met name rond het clubhuis zie ik golfers nog wel eens vertwijfeld rondkijken en zoeken naar de juiste route naar de volgende hole. Ik ben ervan overtuigd dat dat ongemak van korte duur zal zijn.

De nu nog zanderige delen zullen worden ingezaaid met roodzwenkgras en heide. Op die plaatsen willen we voorlopig geen verkeer hebben en ontkomen we niet aan het zetten van paaltjes met touw om de golfers te leiden. Met name rond de green van hole 6 en de tees van hole 10 is het echt van belang dat u omloopt als u de ronde start op hole 10 of beëindigt op hole 6. 

Als er een kraan in de baan is dan is dat het moment om kleine zaken die zijn blijven liggen ook direct goed op te lossen. Naast het pad langs de tees van 16 is het teveel aan niet gewenst gras weggehaald en achter de tee van 17 is heide geplant om doorsteken te voorkomen.

Bunker

In het renovatieplan van Frank Pont van ruim 10 jaar geleden was een fairwaybunker gepland op hole 16. De beuk die aan de rechterkant van de fairway stond is een paar jaar geleden in een januaristorm gesneuveld en dit was het moment om die bunker alsnog aan te leggen.
De bunker ligt er inmiddels en de randen zijn zodanig afgewerkt dat het lijkt alsof de situatie al jaren zo is. Gelukkig zullen de meesten van ons bij hun afslag alleen over de bunker kunnen dromen, het is echt een hindernis voor de grote jongens (en meisjes).
De greenside bunker is iets verkleind om het regenwater om de bunker te leiden. Ook daar is de omgeving met graszoden afgewerkt.

Nu nog een beetje meer warmte voor een mooie tijd met najaarsgolf.

Joost Sträter
baancommissaris


Datum geplaatst: 16 oktober 2020

← Terug naar nieuws-overzicht