Menu

De Huid van de Beer 3


In een prachtig zonnetje op de immer zeer mooie baan van De Pan begonnen wij de ontmoeting met De Gelpenberg , een van de 2 promovendi van onze poule 1 van de hoofdklasse. Ze leggen beiden, De Gelpenberg alsook de Rosendaelsche een prima trackrecord op de baan in hun eerste jaar.

Wij waren er klaar voor en hadden in Ricky Mok een uitstekende invaller, waarvoor dank.
Bij de Foursomes wonnen Bob&Pieter, halveden Jeroen&Anton en verloren Axel&Ricky en derhalve met 3-3 aan de lunch en het beloofde nog een hele spannende middag te worden.

En dat werd het ook, want bij de turn na 9 holes stonden Bob, Anton, Ricky en Pieter up en Jeroen en Axel down, maar bleven de verschillen klein (dus erg tricky) en was het spel nog helemaal open ! In de 2e 9 bleef het spannend tot het laatste moment, want de marges bleven de hele middag klein en uiteindelijk werd het beslist vanaf de 16e hole.

Bob en Jeroen luidden de finale in met een winstpartij, maar uiteindelijk had De Gelpenberg de langste adem en de beste sprint en gingen ze er toch met een 11-7 zege vandoor.

Volgende week op de Noord Nederlandse, moet het gebeuren want iemand moet die vermaledijde beer schieten en ervoor zorgen dat wij het seizoen in alle rust kunnen afsluiten en die huid voor een goed bedrag (lees klassering) kunnen verkopen.
In golf is er nog nooit een competitie beƫindigd, voordat de laatste hole is geputt.

Het kan en mag gezegd worden dat wij met de eerste 2 winstpartijen van deze competitie toch wel een goede basis hebben gelegd, maar uiteindelijk is de eindsprint doorslaggevend.

Je hoeft de sprint niet te winnen, maar er wel voor te zorgen dat de concurrentie achter je blijft                        

Tot volgende week!

Club van 100

 

                                                        

 

                                                                                       

← Terug naar nieuws-overzicht