Menu

De ene wedstrijd is de andere niet

Zaterdag (21 april) speelde ons Heren 1 op Prise D’eau in Tilburg.

Wij verwelkomen Axel Andriessen en Maurits v/d Klift als invallers, omdat Robin zijn geluk
(met succes) aan het beproeven is in Frankrijk en Bruce een weekje vrijaf heeft.

Onze tegenstander is de Goyer, en dat is en blijft een geduchte tegenstander zeker met een plaats in de play-offs in gedachten. Zij waren vorig jaar net als wij voor de eerste keer geplaatst voor de play-offs.

De foursomes
Bob en Jeroen en ook Pieter Bijnen en Pieter Hendriks wonnen hun foursome overtuigend met resp. 3&2 en 5&4. In de competitie groepsapp waar de wedstrijd wordt gevolgd, wordt de derde foursome flight als Kids aangeduid. Zij spelen als de toekomstspelers van de Hoge Kleij, maar doen voor de volwassenen onder ons echt niet onder. Wij hebben het hier over Axel en Maurits die lange tijd op koers liggen om een goed resultaat te behalen. Helaas nekt een ongewilde slechte afslag op 16 een goed resultaat en zij verliezen uiteindelijk met 3&1.

Heren 1 gaat dus lunchen met 4-2 voorsprong en op dat moment is dus alles nog open.

De Singles
Bob Geurts open het middagbal tegen een circusartiest, die er net als Bubba Watson een volledig eigen stijl op na houdt, maar Bob wint uiteindelijk met 2&1 en brengt als enige het volledige puntenaantal binnen. Pieter Hendriks moet vandaag zijn meerdere erkennen in Martijn Horter (net terug van een schorsing van 4 wedstrijden) met een verlies van 2&1.
Jeroen heeft vandaag zijn truc van de eerste 3 wedstrijden helaas geen vervolg kunnen geven al was hij er heel dichtbij. Hij verliest uiteindelijk met 2&1.
Ook Pieter Bijnen redt het niet en verliest 4&3. Hij speelt door de veranderde samenstelling niet meer de laatste maar de 4e single en dat is waarlijk een groot verschil.

De 2 rookies moeten dan nog komen en ondanks het feit dat ze verliezen hebben ze zich kranig verweerd, want de handicap verschillen waren significant.

Al met al een verlies van 12-6, maar geen man overboord want we hebben nog 2 wedstrijden te gaan.

Ik ben eigenlijk een man van het positieve woord en stel daarom vast, dat we mogelijk een veldslag verliezen maar 100% goed opgelijnd staan om een fantastisch resultaat te bewerkstelligen aan het eind van het seizoen.

KOP OP AND LETS GO !!!

We can do it (wie zei dat ook alweer ☺)


Datum geplaatst: 23 april 2018

← Terug naar nieuws-overzicht