Menu

De baan wordt steeds mooier!

De baancommissie van De Hoge Kleij is steeds bezig te zorgen dat onze baan in optimale condities verkeert. Het dagelijkse onderhoud is vanzelfsprekend in goede handen bij de greenkeepers.
Wij zijn voortdurend bezig om het aanzicht van de baan te verbeteren. 

De Hoge Kleij is een baan waar de natuurlijke uitstraling van groot belang is. De baan moet er ruig uitzien, bunkers zijn rafelig, net als de rough. Tegelijkertijd zijn greens, tees en fairways van een hoog niveau. Het is niet voor niets dat De Hoge Kleij in de top tien van best onderhouden banen van Nederland staat.

Het natuurlijke karakter wordt versterkt door een omgeving waar zo min mogelijk onnatuurlijke elementen aanwezig zijn. Noodzakelijke zaken zoals banken, wegwijzers en ballenwassers worden tot het noodzakelijke minimum beperkt.

De aanwezige baanborden zijn ons al lange tijd een doorn in het oog. De borden passen niet in het na te streven natuurlijke beeld. De plattegronden worden niet geraadpleegd en verouderen bovendien snel. Door de locatie van de borden, aan de zijkant of achter op de tee, worden sponsoruitingen nauwelijks gezien. In de ALV van juni 2018 werd het bestuur bovendien gevraagd na te denken over een andere oplossing dan de borden die er staan.

We hebben gekozen voor een klassieke oplossing. Een piramidevormige zuil zien we als teemarker op banen als De Kennemer, De Pan, De Haagsche en De Domburgsche Golfclub.

Naast informatie over de hole en de sponsorinformatie is het logo van de club aangebracht.

De nieuwe teemarkers staan er inmiddels, de oude borden zijn weggehaald. Sommigen zullen dat jammer vinden hoewel niemand de borden gemist heeft die we een klein jaar geleden hebben weggehaald op holes 13, 15 en 16 en recent op hole 14.

Voor diegenen die erg hechten aan een plattegrond van de hole hebben we gelukkig een uitstekend baanboekje dat bovendien niet alleen op de tee maar ook halverwege een hole te raadplegen is.

Nu nog nadenken over die vermaledijde vuilnisbakken.

Joost Strater,
Baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht