Menu

De baan in tijden van corona

Wat was ik blij dat ik weer kon spelen afgelopen week. Met dat mooie weer was het wachten toch wel erg lang. 

De tijd dat er geen golfers waren is goed gebruikt door onze greenkeepers. Veel agressief onderhoud is uitgevoerd en het gras is heel behoorlijk hersteld. 

Het is goed te weten dat voor herstel licht en warmte nodig is. Tot vorige week hebben we nachttemperaturen gehad die dicht bij het vriespunt lagen. De grasgroei en dus ook het herstel is dan minimaal. Dat wetend denk ik dat we erg tevreden kunnen zijn met de baan zoals die er nu bij ligt.

Veel leden denken er ook zo over blijkt uit veel reacties die ik krijg. Sommigen beklagen zich over de snelheid van de greens. Na een langere periode van relatieve rust is het niet mogelijk de greens heel vlug op snelheid te krijgen. Snel veel korter gaan maaien levert stress op (niet bij mij, wel bij het gras) en dat is funest voor de gezondheid van de grasplant.
Langzaam maar zeker gaan we omlaag in maaihoogte. De snelheid van de greens was gisteren opgelopen tot 8.4 op de stimpmeter (google helpt). Bob Geurts, die ik gisteren sprak was niet ontevreden. Ik neem aan dat dat dat voor de gewone stervelingen ook geldt.

Het beleid op de greens is in de eerste plaats een gezonde plant, in de tweede plaats een goede en eerlijke rol. De snelheid komt daarna.

Hole 17 droogt mooi op, de greenomgeving van hole 15 is ook niet onaardig geworden. 

De bunkers krijgen aandacht, ingroei mag maar proberen we te controleren.
Kortom het seizoen begint eindelijk!!

Joost Sträter,
Baancommissaris

 

← Terug naar nieuws-overzicht