Menu

Dat ging snel …

Naast de fairway van hole één stond, ter hoogte van de green van hole vijf lang een oude eik.  De eik was ziek en werd gevaarlijk. We hebben het er eerder over gehad en de eik is er niet meer.

De ruimte die ontstond door het kappen gaf de mogelijkheid eindelijk eens iets te doen aan de te steile run-off rechts van de green hole vijf.

Er is in goed overleg tussen de baancommissie en architecten Frank Pont en Jurrian van der Vaart serieus werk gemaakt van een mooiere en vooral veel vriendelijker greenomgeving.

De werkzaamheden vielen mee, de firma De Ridder heeft mooi werk geleverd en sneller dan van te voren verwacht. Een slecht geslagen bal kan nog steeds beneden eindigen maar een redelijk geslagen bal komt niet op precies dezelfde plek terecht.

We hebben de gelegenheid te baat genomen om het oude oefengreentje naast hole een ook weg te halen. De laatste jaren werden hier van tijd tot tijd plaggen uitgehaald die elders gebruikt konden worden. Er is een mooiere plek voor zo’n zogenaamde nursery denkbaar dan vlak voor het clubhuis. 

We gaan deze plek inzaaien met roodzwenk en heide.

Joost Strater,
Baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht