Menu

Club beperkt toegankelijk op 20-08-2022

Op zaterdag 20 augustus a.s. is de club in de middag van 12.45 – 18.45 uur beperkt toegankelijk in verband met de 2e etappe van de Vuelta.
U kunt de club wel bereiken, maar zult daarbij beperkingen tegenkomen.
De tekst die aan de omwonenden is gestuurd treft u hierbij aan, evenals voor alle duidelijkheid de overzichtskaart van in- en uitgaande routes:

Zaterdag 20 augustus komt de tweede etappe van La Vuelta Holanda door Amersfoort. Een leuk en sportief fietsfestijn. Om zo’n groot evenement veilig te laten verlopen zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk, daarom krijgt u deze brief. In deze brief leest u over de bereikbaarheid van de wijk en het parkeerverbod op 20 augustus.

De route
Vanuit Leusden komen de renners via de Doornseweg N227 Amersfoort binnen. Ze volgen hun weg via de Leusderweg, het Borneoplein, Hugo de Grootlaan, Utrechtseweg en de Stichtse Rotonde. Ze verlaten Amersfoort via de Utrechtseweg. Als bijlage bij deze brief vindt u een kaartje met de route en de afsluitingen.

Bereikbaarheid auto
De route wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer tussen 13:00 en 18:30 uur. Op het kaartje ziet u hoe u via de Rondweg Zuid en de N221 met de auto de wijk in en uit kunt komen.
Houd rekening met eventuele vertragingen.

Parkeerverbod en wegsleepregeling
De route moet helemaal vrij zijn van geparkeerde auto’s. Staat uw auto in het autovrije gebied op de openbare weg of in een parkeervak geparkeerd, dan vragen we u om uw auto op 20 augustus uiterlijk vóór 08:00 uur te verplaatsen naar een van de zijstraten. 

Er is deze middag een wegsleepregeling van kracht. Auto’s, maar ook campers, caravans en aanhangwagens die op 20 augustus na 12:00 uur in het autovrije gebied op de openbare weg of in een parkeervak geparkeerd staan, worden weggesleept. Uw auto mag natuurlijk wel op uw eigen terrein of oprit staan.

Bereikbaarheid voetgangers en fietsers
Voor voetgangers en fietsers is de stoep of fietspad langs het parcours op de meeste plekken begaanbaar. Tijdens de doorkomst van de (reclame)karavaan of de wielrenners, kan het druk zijn en kunt u niet oversteken. Let goed op uw veiligheid en die van anderen. Volg, indien aanwezig, de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

(Clubmanager)


Datum geplaatst: 2 augustus 2022

← Terug naar nieuws-overzicht