Menu

Calamiteitenkap II

Dat er een miljoen hectare fijnspar in Duitsland gekapt wordt kwam hier al eerder aan de orde. Op De Hoge Kleij moeten wij daar noodgedwongen nog een paar meters aan toevoegen. De letterzetterkever laat weinig heel van de fijnspar. De schors komt los en de boom sterft.

We zijn blij dat de heren greenkeepers serieuze assistentie krijgen van een gewaardeerde groep vrijwilligers, onder leiding van Bob Schiller en Marcel Meijs. Zij hebben de fijnsparren tussen hole 1 en hole 18 gekapt, de stammen en het takhout zijn en worden opgeruimd. 

Ik realiseer me dat  velen zullen schrikken van dit nieuwe open deel van onze baan. Het bos dat verdwenen is, hoorde – eerlijk gezegd – niet tot het mooiste wat wij hebben op De Hoge Kleij. We denken na over de verplichte herplant. Dat het geen ondoordringbaar, onaantrekkelijke  sparrenbos zal worden staat wel vast.

We zijn nog niet klaar, deze winter is een winter van de grote gebaren in het slechte deel van ons bos. De groep vrijwilligers begint zaterdag aan het gebied links van de green van hole 17.

Joost Sträter, Baancommissaris

← Terug naar nieuws-overzicht