Menu

Bob Geurts, second stage, slotronde (4)

Ga je nou zitten rekenen met wat de output moet zijn of blijf je focussen op het proces? 
Gisteren en vanmorgen vroeg was dat het spanningsveld in de gesprekken tussen Bob en Wiebe. 

En natuurlijk weet iedereen dat focus op het proces goed is. Maak je game plan, ken je afstanden, voer je routines uit en speel op de dag met de swing of het gevoel van de dag. 

Toch kriebelt er iets als je als speler, caddie of coach scores van het veld voorbij ziet komen. En wat je ook niet wil is fantastisch golf spelen vanuit een defensieve strategie en er achteraf achter komen dat de goed uitgevoerde defensieve strategie niet goed genoeg is. 

Toch maar rekenen dan… 

De schatting was dat T22 op rond de -15 uitkwam. En dat zou betekenen dat een ronde van -7 genoeg was. Dat lijkt heftig maar als Bob op dag 1 twee ballen beter had geslagen had dat hem een score van -8 of -9 opgeleverd. 

Bob kan gewoon mee met de top van dit toernooi. En het siert hem ontzettend dat hij dit weet maar niet hardop naar iedereen uitspreekt. Een fantastische eigenschap (terughoudenheid) die hij nooit moet verliezen maar waar hij wel slagen mee kan winnen door af en toe gewoon te zeggen, ik ben goed genoeg om mee te gaan met de top. 

Met een ronde van -2 mag Bob trots zijn op zichzelf. Weinig putts geholed, een paar slordigheden maar absoluut goed genoeg om terug te kijken op weer een ronde onder par in een groot toernooi. Met een totaal van -10 eindigt Bob op een 43e plaats. 

Volgend jaar zit hij erbij en zal hij wederom trots zijn om De Hoge Kleij achter zijn naam te dragen!

Ik heb genoten, geleerd en een ontzettend leuke tijd gehad. Hoe mooi is het dat jongensdromen werkelijkheid worden en dat hij hier staat en doet waar hij het meest van houdt, golfen!


Een colaatje voor Bob en het biertje voor Wiebe, meer dan verdiend!

Bob vliegt morgen door naar Rome, ik ga weer naar huis.
|Bob speelt volgende week de finale van de Alps Tour, daar heeft hij zich ook voor gekwalificeerd. Mooie uitdaging om ook daar weer te spelen om bij de beste 25 te komen en een speelkaart voor seizoen 2023 Alps Tour te bemachtigen.
Bob is te volgen via https://alpstourgolf.com/#/

(Wiebe Giesen)

 


Datum geplaatst: 6 november 2022

← Terug naar nieuws-overzicht