Menu

Bob Geurts en KLM Open

Donderdag 12 september was het zover: voor het eerst in de geschiedenis van De Hoge Kleij deed een speler van onze club mee aan het 100-jarige KLM Open.

Bob Geurts (flight 38 ,14.35 uur hole 1) werd gesteund door veel enthousiaste Hoge Kleijers.

Dag 1 maakte hij een ronde 73, wat op zich al schitterend was. Het geluk zat hem niet helemaal mee, waardoor de kansen op een nog lagere score verkeken waren. Dag 1 eindigde hij op +1. Een mooie score!

Bob liep door de baan met Ralph Miller, zijn Nederlandse coach en zijn steun en toeverlaat tijdens de wedstrijden (zie foto). 

Op dag 2 leek de cut op -1 te staan. Zijn kansen zagen er goed uit om op hole 8 een risico te kunnen nemen. Bob was die dag gestart op hole 10 en had nog 1 hole te gaan met wind in de rug. Deze pakte helaas niet goed uit. Inmiddels was de cut naar -2 gegaan.

Desalniettemin wist Bob een schitterende ronde neer te zetten door met 72 te eindigen. Hij eindigde op level Par.

Bob blijft nog 1 jaar amateur en is van plan begin 2020 op de Spaanse en Portugese open’s te spelen.

Bob je was geweldig en we hebben van je spel genoten! Met de toekomst nog voor je zullen we je op nog meer scoreborden zien verschijnen.

Voor nu: even rust en dan vrijdag 20 september weer naar Engeland.

 

We wensen je veel succes met je toekomst!

Nog meer Hoge Kleij verhalen:

Vincent de Vries (oud hoofdgreenkeeper en nog steeds erg betrokken bij onze baan) heeft ook een steentje bijgedragen door de baan er fantastisch uit te laten zien. Voor de toeschouwers was het af en toe wel een (gladde) klim en moest je je goed staande houden waardoor sommigen onder het touw door de baan op schoten.

Beat the pro op hole 13 (par 3)

Op alle dagen konden amateurs het opnemen tegen de beste spelers van Europa. Op zondag was dit uitsluitend gereserveerd voor jeugd tot 18 jaar.

Hoe ging dat in zijn werk? Zodra de pro’s de tee opliepen, voegde de amateur zich bij de flight. Na de afslag van de pro’s, mochten de amateurs proberen een bal dichter bij de hole te slaan. Bij winst kregen zij 2 KLM tickets voor Europa uitgereikt.

Op uitnodiging van Pieter Bijnen deden ook Jesse Oomen en Olivier van Goor van De Hoge Kleij mee. Helaas konden ze hun pro’s (Johnston en Miyazata voor Jesse en Donaldson en Tanihara voor Olivier) nét niet verslaan.

De jongens lieten wel een mooi visitekaartje achter met hun slag en door het dragen van hun Hoge Kleij shirts, gesponsord door de Club van 100, Centurion, Golfcenter.nl en De Hoge Kleij. 

(Madeleine Sprik)

 

 

 

 

← Terug naar nieuws-overzicht