Menu

Blue Monday

Januari en dan met name een maandag in de tweede helft van de maand schijnt voor velen een mindere periode van het jaar te zijn. Het heeft te maken met goede voornemens die alweer vergeten zijn. Het weer speelt een rol en het gevoel dat de zomer en de vakantie nog ver weg zijn, helpt ook niet. 

Wij maken het niet beter maar gooien er nog een schepje bovenop. In de winter wordt er in het bos gewerkt en sneuvelen er bomen. Wij doen dat planmatig, het plan is terug te vinden op de site. 

Het terrein is verdeeld in werkblokken en er wordt nu gewerkt in het gebied rond hole 11, 12, 3 en 4. Dat is een ander blok dan voor dit jaar bedacht was. Het vak in de buurt van hole 17 dat op het programma stond is vorig jaar met de fijnsparrenkap al voldoende aangepakt en kan wel weer een paar jaar wachten.

Uitgangspunten bij de boswerkzaamheden zijn een betere baan en vooral een beter bos. Ongezonde bomen ruimen het veld ten gunste van toekomstbomen. Bijgaande foto’s zijn nogal ontluisterend. Bomen die zijn aangetast door zwammen, bomen die van binnenuit zijn doorgerot stemmen niet vrolijk. Wat nu opvalt zijn dat lariksen en sparren slecht zijn. Op hole 11 is dat goed zichtbaar.

De ruimte die daar ontstaat zullen we goed gebruiken. De fairwayberegening ligt ver naar rechts, enige uitbreiding van het speelgebied kan en zal eenvoudig gerealiseerd worden.

Een schrale troost is dat in de zomer blue monday weer ver weg is net als de kapwerkzaamheden. In juni hebben we het weer over hele andere zaken en worden de bomen al niet meer gemist.

Joost Sträter
Baancommissaris


Datum geplaatst: 12 januari 2021

← Terug naar nieuws-overzicht