Menu

Competitie Heren 1 Hoofdklasse

Op deze eerste warme dag in april stonden onze mannen vroeg op om hun wedstrijd tegen de Hilversumsche op de werkelijk schitterende baan van de Einhovensche te gaan spelen. Vorige week meldde de Hilversumsche al dat ze hun sterkste team in stelling gingen brengen, want het is tenslotte ook een Regio treffen, toch?

In de foursomes wonnen Robin van Deutekom/Pieter Hendriks 2/1, Bob Geurts/Jeroen Schouten 4/3 en moesten helaas Pieter Bijnen/Bruce Lancaster hun meerdere erkennen in het dubbel van de Hilversumsche en gingen we aan de lunch met een 4-2 voorsprong.

De singles in de middag gaven ook het beeld, dat wij de bovenliggende partij waren.
Robin moest echt aan de bak en de partij was lange tijd echt in evenwicht, maar op 16 komt Robin toch nog 1 down, maar hij weet op de 18e met een prima birdie een all square te realiseren.

Dat is echt een goed resultaat op basis van een goede wedstrijdmentaliteit.
Bob had het aanzienlijk makkelijker en wint met 8/6, perfect. Pieter Hendriks, hij is zondag 8 april jarig haalt de punten binnen met een mooie 4/3. Jeroen Schouten, rookie want het is zijn eerste jaar in de hoofdklasse, houd het graag heel spannend en heeft vooralsnog een abonnement op winnen op de 18e Hole, want dat is wat hij vandaag voor de 3e keer op rij doet. Pieter Bijnen maakt er met een solide partij 7/6 van. Bruce bevindt zich vandaag in een rollercoaster en heeft het moeilijk .Toch komt hij op 16 1up en op 17 weer all square en weet hij de all square te behouden met een knappe 2 meter put op de 18e voor het oog van de toeschouwers.
Mannen chapeau; 3 maal winnen is 6 punten in de pocket. Weet echter, dat de punten pas op de eindstreep worden verdeeld en dat je tot op dat moment nog helemaal niets hebt. De Hoge Kleij zal dus punt voor punt, wedstrijd voor wedstrijd en meter voor meter moeten strijden om een goed resultaat, want resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst ☺

Het is mooi om te zien, dat direct na de laatste bal er binnen het team onder leiding van Robin Swane een korte evaluatie plaats vind , die op de dinsdag van de daaropvolgende week uitgebreid word herhaald , zodat verbeterpunten in positieve zin worden aangedragen en besproken.

Punten die je hebt neemt niemand je af, maar laten we realistisch blijven.
Je wint pas na het laatste fluitsignaal !!

Een extra dank gaat toch wel uit naar de immer in wisselende aantallen aanwezige supporters, want ook daar doet de Hoge Kleij het meer dan gemiddeld goed.
Laten we ook onze sponsoren niet vergeten!!, want het is uit naar Eindhoven toch een verschil of je in de buurt slaapt of dat je ’s morgens om 05.00 uit je bed in Amersfoort moet stappen.

Door de competitie WhatsApp komen zelfs beelden vanuit Singapore tot ons, dus een wereld gebeuren.
Volgende week is De Hoge Kleij gastheer. Kom dus vooral alleen of met familie en/of vrienden eens kijken het is echt de moeite waard!

 

 

 

 

 

 

 


Datum geplaatst: 9 april 2018

← Terug naar nieuws-overzicht