Menu

Competitie 2015: Dames 1

Interview met Marianne Eleveld, Captain Dames 1

Vorig jaar is het team op een haar na kampioen geworden. Toch is het team van De Hoge Kleij “beloond” voor haar uitstekende prestaties met een automatische promotie naar de  1e klasse, de op één na hoogste klasse! Ook heeft er zich een aantal wijzigingen voorgedaan in de teambezetting, nieuw in het team zijn: Irene Brandsen, Ida Lisman en Ditte Wooning. Gebleven zijn: Trudy Gelderman, Pien van Putten en Marianne Eleveld. Voor de helft een nieuw team, best spannend dus dit jaar.

Foto1

Als het aan Marianne ligt, zal het team zich niet gek laten maken. Handicaps zeggen niet alles, het gaat om de vorm van de dag en met matchplay kan het vele kanten op gaan. Mentale kracht en de jarenlange ervaring van een aantal dames, daar zal het vooral op aankomen. Genieten van het golfspel is daarbij het vertrekpunt evenals de onderlinge klik binnen een team. Wij zien het als een enorme uitdaging om in deze klasse uit te komen; handhaven is het devies!

Aan de voorbereiding wordt dit jaar niets aan het toeval overgelaten. Dames 1 heeft een trainingsweekend op Texel gehad (zie foto) en heeft hier goed met de elementen geoefend (windkracht 7 en 5 graden C). Het spelplezier was groot en de teamgeest is uitstekend!

Foto2

Op 29 maart staat de eerste wedstrijd op het programma op de Sallandsche tegen de Amsterdam Old Course en op 3 mei (de laatste speeldag) is het team gastvrouw en zal dan mogen toekijken hoe de uitslag bepaald zal worden in deze poule (mocht dit niet al het geval zijn). De redactie wenst het team alvast alle succes!

Redactie

← Terug naar Kleijnotes-overzicht